Behöver du bilanpassning?

Bilanpassning är något som kan krävas att det görs med ditt fordon, om det är så att du har någon form av funktionsnedsättning. Bara för att du sitter i en rullstol till exempel så ska det inte behöva begränsa dig. Med en bilanpassning kan din bil anpassas så att du kan använda den, på det sätt du behöver. Det finns olika typer av bilanpassning, både stora och små förändringar. 

Om du vill att ditt fordon ska anpassas för att du ska kunna använda den, så kan du få hjälp med detta. Det går att lägga till en mängd saker i ditt fordon, så att den får rätt anpassning. Det kan vara allt från styrhjälmedel, sänkt golv med mera. Det går även att söka bilstöd för att få din bilanpassning betald.

Sök bilstöd för din fordonsanpassning

Du som vill göra en bilanpassning, men tycker det kostar mycket pengar, kan söka bilstöd. Med detta bidrag får du din bilanpassning betald. Dock finns det vissa regler för att få detta bidraget. Det är bland annat så att du måste ha ett jobb, eller gå på rehab som är arbetslivsinriktad, samt att du behöver ditt fordon för att ta dig dit. 

Du ska även vara den som själv ska köra bilen. Med bilstöd kan du få en bilanpassning som är perfekt för just dig och som underlättar för dig att framföra ditt fordon. Det går att anpassa det fordon du redan har så väl som att köpa ett fordon som redan från början är anpassad.